Monday, October 26, 2009

Monday Bluesss......

10.20am :arini rasa macam tenang aje walalupun pg td agak kalut time nk g keje...tggu bas pun bas penuh, xberani nak berdiri tepi tangga...nasib baik ade bas sampai lg xlama pastu...isnin mmg sgt blues...so far aku bleh buat keje dgn aman...HARAPAN hari ini : biarla senyuman tu jadi kawan aku sampai akhir hayat....hari isnin slalunya hari aku reset diri....lalalalala....

hmmmm dah kul 12.11...aku dahpun balik dari tapau nasi...jap lg nk makan la...lapar rasa...blues xabis lagi...arini nak bercakap pun malas...bukan bad mood tp ntah dah lama dah xrasa malas cmni....mungkin ni tandanye aku dh bleh duduk kt tmpat baru ni la kot....ape pun aku xkaco org k....

so gara2 ke-blues-an monday nih,skang aku tgh edit2 gamba raye....kurang terjana lak idea mengedit nih....ni je la yg aku baru buat...kang sambil2 wat keje aku edit la lg yg lain
saksikanla.....























Thursday, September 10, 2009

Your "our side" ????

adoooiiii, ngantuk aku camni....baru deal ngan supplier pasal keje aku la kan....aku bercakap ngan staff supplier ni la...malas la aku nk citer ape ke halnye kan...cumanye aku agak bengang gak la,dia leh lak bg aku arahan mula2 buat ape pastu buat ape, eh eh eh, sape yg keje kat cni ni?? pandai2 je dia tau...aku ni nk tolong dia...dia lak pandai bg arahan, tp nasib baik la arahan dia xkerek so sejuk ckit ati aku, and actually yg buat aku xjd marah sbb bg aku dia ni nak siapkan keje dia...and aku sebenarnye nak gelak sbb dlm kehumblean dia tu smpat lg dia nk berlagak pandai hahahiiii....

k la, dlm bincang2 on the fon td ayat ni la yg buat aku tersengeh sorang2 heheh...korang baca ayat ni eh:

aku: xpela cik nanti saya setel la dgn pihak bendahari pasal ni...jgn risau, saya akan isu surat utk query benda ni,....

budak tu: ha, betul tu puan, puan kenela isu surat pastu attach skali document2 saya tu , eh tp saya rasa kene anta surat dulu la....(korang rasa x dia bercakap macam la dia tau prosedur kat tmpat aku & mcmla dia staff kat cni)

aku: xpela, part keje saya tu saya setel la...(aku jwb baik je sbb xnak la sembur dia kan, sbnarnye dlm ati aku nk ckp cmni: eh, tmpat keje saya biar saya la uruskan, cik xpayah bgtaula nk buat ape!)

budak tu: ha ok la puan, harap puan dapat setel la dgn your "our side" pasal kes ni....

korang paham ke ayat tu??????????aku pun pening ape maksud dia, byk kali tau dia ckp cmtu....last2 aku buat konklusi sndiri...mybe dia dok dgr bos dia ckp your side our side this side that side sume kan, maka lekat la dlm pale otak dia bahawa "our side" tu maknanye PIHAK...so bila nk bgtau PIHAK AWAK, tu yg jd your "our side" tuh.....huhuhuhuhu ...tp masalahnye dia dia xpernah ckp PIHAK KAMI tu OUR SIDE atau OUR "OUR SIDE"....korang pk la ye,.....hehehheh

Thursday, September 3, 2009

parking ....

hehe, actually ni citer pendek je aku nak bgtau sumer...hehe..this week aku da start kene transfe r ke fakulti...aku kene kat PPUM...fak.gigi (ade ke sesape nk sponsor aku buat gigi jd cantik kat cni ek??) hmmm alkisah parking kt spital ni manggg aiii ponoh....kan dah terkeluar ngeri 9 den...1st day nk report duty kat cni dlm kul 10 lebih aku sampai kat sana , pusing punye pusing cr parking sampai stgh jam gilerr ahh...dahla aku takut nk naik parking betingkat2 nih...fuh sib baik lepas....agak2 dekat kul 12 jgkla aku dpt parking..kene bayar lak tuh sehengget sejam...semalam je aku kene byr 10 hengget utk letak kereta kesayangan tau...aku xkisah kene byr tu, nak wat cmana kan...tp yg jd mau nangis nyeerr sbb balik sharp kul 4.30 aku clock out konon2 nak sampai umah cepatla kan...alih2 nak kuar dr area spital ni lama giler (sebab parking aku terletak dihujung dunia, parking staff di tepi gate so kuar lambat pun jd bleh kuar cepat cehh!!) move mcm sipott jerk...5 suku baru la aku kuar dr pagar yg sgtla sejahtera tu kan...tensennnn!!!!

k la, tu citer balik keje, ni citer pg td lak hehe, aku dh dpt parking staff so ptg ni aku expect aku dptla kuar cepat dr pgar spital ni...al kisah aku yg xpernah mengase dapt parking yg kene scan kad tuu...scanner utk masuk parking rosak so kene scan kat bhg kuar la (turun kete dulu g scan)..turun2 aku dah cuak, aku xnampak ape2 menatang pun utk aku scan kad tue....camne ni?????abis tiang aku sntuhkan kad tu...eeeeeeeeeeeeeeeeeee msti org yg lalu kat ctu gelakkan aku tau......malu giler...aku ckp je aku malu tp aku tau aku xdela malu sgt pon hahahahah....last2 baru aku nampak sebatang tiang kurus yg ala2 nk berkarat dah, ade 1 bende utk aku scan kad tu ade lampu kecik je warna merah...laaaaahai geram lak aku aii, aku mmg xperasan tiang tu, yela dah ala2 berkarat aku ignore la....lain kali color la wrna kuning haishhh!!!!

tu je la...aku xde keje ni....sbb tu bende gini pun aku nk citer hehe...

Friday, August 14, 2009

G OPIS CELEBRATE BIRTHDAY ADE H1N1 , SESANGAT SEDIH

Wallaaaaahhh..... tajuk entry aku kali betul2 diluar jangkaan....sebenarnye... gni kisahnye...


G OPIS

start blan 8 ni, aku skali lagi bertukar keje baru....kiranye lepas grad ni adalah tmpat ke 5 aku bekerja n hopefully aku ade better life la kat cni...or else aku mesti jd sgt stress...aku adalah seorang ibu yang sgt enjoy dok umah sebenarnye...bulan 4 aritu baru je tukar keje sebenarnye...sgt enjoy sbb g opis 2 kali je seminggu...ari yg lain aku bertidoran kat umah...ha! pikir lain lah tu...aku jujurla...keje mesti siap...work from home laaa..skang everything maya...main email2, chatting keje pun setel...gaji mcm biasala fulltime, xde part time part time nye...so, sape yg xjeles kan...sgt heaven aku kat umah, xyah ngadap jam...flexible opis hour...bos aku xkisah aku nk buat keje bila, yg penting time dia nk ape2, sumenye dah ready...

tp skang sumenye tinggal kenangan....sampai tua pun aku xkan dapat buat keje gtu kot...sbb skang dah keje baru kt UM...ari2 g keje,xde sape nk byr gaji aku klu aku xg opis....jd macam most people...keje monday to friday....but still thankfull sbb sabtu ahad cuti, ade org keje tiap2 hari lak kan...tp awal2 ni aku tgh nk setting balik mind aku...dah biasa keje 2 ari seminggu kan...tgh nak cope la dgn bekerja 5 ari ni....so dalam otak aku skang ni:

1. tepat 5.30 aku nak balik

2.keje sampai bila pun xkan abis, kualiti lebih baik dr kuantiti, keje lebih masa akan meningkatkan kos, xbagus so kene balik awal

3. iesya dok tggu aku balik, so kene balik awal


sampai la no 100 pun aku pk nak balik awal jgk...


CELEBRATE BIRTHDAY

080809 aku cukup 27tahun...korang ingat x tahun lepas 080808? gempak kan birthday aku tahun lepas... org cine ckp ade ong oh!tp tu tahun lepas...citer yg tahun ni punye sudahla...

macam biasa la kan...asal birthday je dapat adiah, asal birthday je jd puteri raja wahhhh!!! korang jeles.....

dapat layanan istimewa dr suami terchenta....g makan kat pizza hut je tp xkisah janji celebrate...pastu dapat adiah la ape lagi....tahun ni dapat jam TISSOT, sgt suke!!!!!

tahun depan pun aku dah booking dah nak adiah ape....mmm boleh??? so seben ku yang di chentai....sila buat bajet yer...hehehheh...isteri kejam ke aku????


H1N1

aku takut giler ngan situasi skang nih....aku terbayang macam cite omputih tu ade serangga tgh mrayap2 kat sume tmpat nk gigit org...yg ni lg la....xnmpak bendenye...kite kan dah keje, kene g keje....so, aku jd wanita bertopeng skang ni...pakai face mask la ...korang pun kene pakai tau...xyah la nk control cunn lg, nyawa lg penting....tp aku tgk aku pakai face mask ok ape???? lg cun dr biasa..huhuhuh...


SANGAT SEDIH

sangat sedih sbb sdikit sebanyak terasa dan terkejut jgk ngan pemergian Ustaz Asri kumpulan Rabbani tu...aku tau dah ramai yg wat posting pasl ni, tu yg aku xmo post tajuk yg sama tuh...


ok tu je la...bulan ni aku undergo training....arini aku kat dept payment, ade pc kosong, tu yg sedap aku ber-entry nih...mampus aku klu kantoi...

Friday, July 3, 2009

5 tahun dah tak jumpa bapak....

hmmm...arini 3 julai 2009...5 tahun lepas 3 julai 2004....bapak meninggal dunia..aku xsempat pun tgk utk kali terakhir...time tu aku tgh praktikal kat kedah..bapak meninggal pagi..malam baru aku sampai.tp tu sume dah ditentukan...aku redha je la....so, utk kengkawan yg masih ade bapak/ ayah/ papa.....hargaila mereka masa dorang ade ni...tiap2 bulan nk bg duit ke, nak beli baju ke nak bg ape ke...buatla masa dorang ade ni....sbb bila dah xde,dorang pun xmintak kite pun xdpt nk bagi...

Friday, May 29, 2009

isn't she cute???? whateva.....she is my very cute anak dara.....

well, actually this entry is just as usual....sharing my anak dara punye foto la....


pandai plak dah amik gamba camni haa......alahai , dh lma xpakaikan iesya hairband...
jalan2 jmpa spek lak...try letak kat kepala , iesya relax je, siap posing tuuuuu...tgk kt bwh ni lak..

haaaaa...amacam??? class kan...tag pun dok ade kt tgh tu....pinjm kejap je nk amik gmba....

k lah...ni je lahh....esok2 lak lah yer.....

Wednesday, May 20, 2009

TEKNIK URUTAN BAYI

K LAA...INI MERUPAKAN ENTRY TERAKHIR AKU ARINI....PASNI AKU XTAU BILA LG NK POST ENTRY...PASNI AKU NAK BACA ENTRY ORG LAIN LAK...
AKU TAU, SKANG NI RAMAI TUL ORG NGAH NGANDUNG ANAK SULONG KAN...RAMAI GAK LA KENGKAWAN AKU YG TGH TGGU TURN UTK JD IBU, EVEN YG DAH JD IBU PUN ADE...SARAH, FAIRUZ...SELAMAT BERJUANGLA XLAMA LG KAN...AYA TGH SIBUK NGAN MUKHLIS IMAN NYE TU....
SO, KALI NI AKU NAK SHARE TIPS BERGUNA FOR A MAMA & MAMA TO BE....TEKNIK URUTAN BAYI...KORANG MSTI TGK KAN IKLAN KAT TV TU YG JOHNSON&JOHNSON KATA BAYI PERLU DIURUT UNTUK MERANGSANG TUMBESARAN...
YE, MEMANG BETUL,URUTAN NI SALAH 1 TEKNIK UTK KITE BERKOMUNIKASI NGAN BABY KITE YG BELUM PAHAM APE2 TU KAN...
ACTUALLY, MENGENANG KEMBALI KISAH AKU YG BERAYA KAT HKL TAHUN LEPAS MMG FRUST XDPT SAMBUT RAYE....PG2 RAYA ORG TGH TAKBIR AKU KENE G SPITAL SERAH DIRI MASUK WAD UTK DELIVER...'SERAH DIRI' OK....SUPPOSE BELUM NK BRANAK LG..KENE INDUCE, WHAT TO DO......
TGGU PUNYE TGGU ARI RAYE KEDUA BARU LA DAK IESYA NI KUAR TGK DUNIA...ALHAMDULILLAH...
DAN TERSANGATLA EPY NYER SEBAB..SEMPENA ARI RAYE, SAPE YG DELIVER 1ST & 2ND RAYE DPT HAMPER WOOOOO!!!! BERLAMBAK BRG BABY AKU DPT,LOSYEN, SHAMPOO, SHOWER FOAM, MINYAK, & VERY INFORMATIVE PAMPLET 'teknik urutan bayi'....
SO, MAYBE KORANG LEH LA IKUT CARA NI UTK URUT BABY, KEMBUNG PERUT PUN KURANG BILA KITE URUT BABY NI.... TRY LA EK







P/S: selamat mencuba ye...kalau ayat dlm gamba xberapa nampak sorry yer....kene zoom sendiri k...